Get Adobe Flash player
Etusivu | Blogit | Asko Nummela:n blogi

Rehellisyyden "noidankehä"

Käyttäjän Asko Nummela kuva

 Aamusella mietin että kuinka monessa perheessä mahdetaankaan pohtia ja kärsiä rehellisyyden puutteesta ja siitä että rehellisyyttä kuitenkin vaaditaan kumppanin puolelta sekä tietysti oma sisin vaatii myös tätä.

Väitän että suurin osa pareista ei uskalla olla toisilleen rehellisiä, mutta jos olen väärässä niin korjatkaa ihmeessä. Miksi sitten ei uskalleta olla rehellisiä kumppanilleen?

Ehkä suurin syy on siinä että rehellisyys saa usein ns. "turpiinsa" eli kun alussa ollaan rehellisiä, niin turpiin tulon jälkeen ei enää uskalleta paljastaa kaikkia omia ajatuksia tai tekosia. Ajatuksethan ovat tekojen siemeniä eli niistä voi kasvaa joskus tekosia tai sitten ei.

Voimme siis vetää tästä seuraavan johtopäätöksen eli jos kumppanisi ei ole sinulle rehellinen, voit kysyä itseltäsi olenko antanut hänelle siihen mahdollisuuden? Olenko arvostellut, tuominnut tai näyttänyt hapanta naamaa siinä vaiheessa kun hän on esittänyt jotain uutta tai kertonut omista tunteistaan, toiveistaan tai fantasioistaan.

Jokaisen henkilökohtaiset tunteet ovat usein myös haavoittuvaisia ja näin sulkeutuminen saa helposti puheen virran katkeamaan ja ajattelijan herkästi miettimään mitä kertoo ja kenelle.

Kiinnostaisi kuulla mitä muut ajattelevat rehellisyyden noidankehästä ja millaisiin tilanteisiin olette elämässänne törmänneet?

Toivon kuitenkin kaikille tasapuolisesti rehellisyyttä sekä ennen kaikkea rehellisyyden vastaanottokykyä Smile

- Asko Nummela

Kirjautuminen

Tantra Video

Seuranhaku