Get Adobe Flash player
Etusivu | Blogit | Asko Nummela:n blogi

Istuminen ja seksuaaliterveys

Käyttäjän Asko Nummela kuva

 Ajattelin herättää hieman keskustelua istumisen vaikutuksesta terveyteen ja erityisesti seksuaaliseen terveyteen ja miten voimme edistää omaa seksuaalista terveyttä.

Väärästä istumisesta koituu monenlaisia vaivoja varsinkin jos istuminen on pidempiaikaista tai säännöllistä kuten monilla istumatyötä tekevillä monasti on.

Istumiseen haasteita tuovat selän suorana pysyminen ja jalkojen liian jyrkät kulmat sekä pöydän korkeuden pitäminen oikealla tasolla.

Monasti kaikkia näitä haasteita ei pystytä korjaamaan, vaan usein istumme selkä notkolla tai sitten pöytä on väärällä korkeudella ja kehon painoa kerääntyy hartioihin turhan paljon. Tuoli saattaa myös olla perinteinen malli, jossa jalan kulmat tulevat noin 90 asteeseen heikentäen jalkojen verenkiertoa huomattavasti.

Kuvasin tuossa ongelmia joista itse jouduin "kärsimään" vuosikausia istuessani vääränlaisella työpisteellä. Tällä hetkellä istun Sallin Swing Satulatuolilla, jossa on keinuva ominaisuus selän ja lantion alueen jumppaamista varten.

Käytössäni on myös Salli Compact työpöytä, joka säätyy helposti napista painaen oikeaan korkeuteen. Näin on helppo säätää jokaisen istujan itselleen sopiva korkeus.

Kaikki varmaan tietävät tai osaavat arvata millaisia ongelmia väärässä asennossa istuminen teettää?

Ainakin verenkierron heikkeneminen on selvää ja sen tuomat moninaiset ongelmat aina puutumisesta särkyihin asti. Tottakai tuollaiset ongelmat heijastuvat myös seksuaaliseen puoleen enemmän tai vähemmän ja näkyvät lähinnä miesten erilaisina potenssiongelmina.

Suosittelen lämpimästi kaikkia istumatyötä tekeviä tutustumaan Salli keskiraollisiin Satulatuoleihin ja työpöytiin. Tutustuminen käy vaikka täällä meidän luona, mutta sovittehan ajan etukäteen, jotta voimme kaikessa rauhassa esitellä työpöytäratkaisumme ja kertoa enemmän seksuaaliterveydestä. Tarjoamme myös teetä, kahvia tai mehua käynnin yhteydessä.

Lisää infoa löytynee Sallin sivuilta www.salli.com

Tervetuloa,

Asko Nummela
 

Kommentit

Käyttäjän Nymphie kuva

Hei Asko Täähän on tosi

Hei Asko

Täähän on tosi cool-juttu. Ja pitää myös paikkansa.

Esim. mulla tässä päätteellä on "huonoasento". Jos on liian pitkään tässä hartiat alkavat puutua.

Eilen kun, tein korjaustyötä tässä, mun oikea takareisi alkoi puutumaan.

Olin tosin kyllä kuntoillut aamulla, mutta silti.

Palataan kuulumisiin, kun ehditään!!!

Tuon Kultaisen Säteen sinne, missä ikinä kuljenkin, ja ilo on kaikilla tasapuolisesti - sillä sisälläni palaa Rakkauden Tuli.  Olette Rakasteut kaikki. Olevaisen Kosminen Rakkauden Tanssi ja Onni on kanssa

Kirjautuminen

Tantra Video

Seuranhaku